addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Wadden Wintersport weken en/of weekenden

Wel op Wintersport willen maar niet te ver weg? Kom dan mee te zeilen met de Willem Jacob naar de mooiste plekken op de Waddenzee of Lauwersmeer. Lekker sportief bezig zijn of lui op het achterdek zitten, genieten van de elementen van de natuur. Om ’s avonds bij de warme open haard na te praten over de dag na een heerlijk, luxueus diner van één van onze top koks. Laat je verwennen en verrassen. Onze kok maakt de heerlijkste gerechten en diëten zijn geen probleem.

Zeilen in de winter is bijzonder om te doen! Prachtig strijklicht, dagen die langer worden. Vaak is het enige teken van leven de zeehonden en de vogels. De meeste natuurgebieden die in het broedseizoen zijn afgesloten, kunnen we nu wel verantwoord betreden. In vergelijking met een aantal populaire wintersportgebieden is het een stuk warmer, en zijn er meer droge dagen:

De Willem Jacob is goed uitgerust om in de winter te varen. Er is een centrale verwarming op diesel die alle vertrekken verwarmt, ook onder het zeilen. Deze houdt ook het warme water voor het douchen en afwassen warm. Na het zeilen plaatsen we de kachelpijp op het dek, en steken we de open haard aan.

Programma

Waar gaan we naar toe? Waar de wind ons brengt! In tegenstelling tot de eilandhopreizen in de zomer hebben we geen vast schema. We zullen elke weekreis minstens een eiland aan doen. Maar lekker zwerven over het wad is ook prachtig. Droogvallen, onbekende prielen verkennen, het staat allemaal hoog op ons verlanglijstje. Wat is jou verlanglijstje? Afhankelijk van jullie wensen, de wind en het getij maken we het definitieve programma. Actief zeilen doen we altijd, en dat is ook met een kleine groep goed te doen. Vroeger in de vrachttijd voeren ze het schip met 2 of 3 mensen!

We vertrekken vrijdag 12 en 26 februari 2021, om 20.00 uur uit Lauwersoog en zeilen de Waddenzee op. Afhankelijk van wind en tij en in overleg met de gasten wordt het programma vastgesteld. We kunnen naar Ameland of Schiermonnikoog zeilen en/of de nacht op zee doorbrengen. Dan beleef je het Wad op zijn puurst. Op zondag om 17.00 uur komen we weer aan op Lauwersoog.

Het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 februari 2021 vertrekken wij vanuit Harlingen en komen daar ook weer aan. Van daaruit kunnen we naar Terschelling of Vlieland zeilen na een nacht op zee doorgebracht te hebben. Allemaal afhankelijk van weer, wind en wensen van onze gasten.

Kosten zijn € 300,- p.p.  en € 225,- voor kinderen tot en met 12 jaar inclusief catering en beddengoed.

Foto gemaakt door Harmen Piekema

Maandag, 15 februari 2021 vertrekken wij om 10.00 uur uit Lauwersoog en zeilen de Waddenzee op. De koers ligt richting Harlingen en onderweg bezoeken we diverse eilanden. Hoe we dat gaan doen laten we afhangen van de omstandigheden. Maar hoe dan ook; we maken er een fantastische tocht van. Onze topkok zorgt voor de inwendige mens en de rest van de bemanning zorgt voor uw sportieve inspanning, zodat u extra geniet van alles wat zeilen inhoudt. Op vrijdag om 16.00 uur komen we aan in Harlingen. U hoeft zich niet druk te maken over het vervoer. Wij zorgen dat er een taxi klaarstaat die u naar Lauwersoog terug brengt.

De midweek daarna, 22 tot en met 26 februari 2021, maken wij de reis omgekeerd. Dus van Harlingen naar Lauwersoog. Ook dan zorgen wij voor een fantastische reis en een taxi die u van Lauwersoog terug brengt naar Harlingen.

Kosten zijn € 680,- p.p. en € 530 voor kinderen tot en met 12 jaar inclusief catering en beddengoed.

Willemshaven Harlingen

Vanzelfsprekend houden we ons aan de Corona-Maatregelen. Hoe dat er bij ons aan boord uitziet kun je lezen op: eilandhopper.nl/nl/corona/ Met de regels van 6 oktobober nemen we tijdens de Waddenzee wintersportweken maximaal 8 gasten mee, die uit maximaal 6 huishoudens kunnen komen.  Dat geeft ons de ruimte aan boord om de 1,5 meter regels aan boord te kunnen hanteren.

Vertrek               datum       tijd       aankomst        datum         tijd          Prijs

Lauwersoog      12-02-2021   20.00 u   Lauwersoog    14-02-2021     17.00 u   € 300,-pp   Boek hier

Lauwersoog      15-02-2021   10.00 u   Harlingen        19-02-2021    16.00 u   € 680,- pp   Boek hier

Harlingen          19-02-2021   20.00 u    Harlingen        21-02-2021    17.00 u   € 300,- pp   Boek hier

Harlingen          22-02-2021   10.00 u   Lauwersoog    26-02-2021   16.00 u   € 680,- pp   Boek hier

Lauwersoog      26-02-2021   20.00 u   Lauwersoog     28-02-2021   17.00 u   € 300,-pp   Boek hier

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via Info@eilandhopper.nl of bel met Titia 020-261 4628

Voor het zeilen in de winter is het belangrijk om goede kleding te hebben. Je moet je kunnen beschermen tegen regen, wind, zon en kou. In basis zijn de onderlagen vergelijkbaar met wat je draagt tijdens een  wintersportvakantie. Over het algemeen is de neerslag die wij krijgen aan boord echter niet bevroren, en ook buiswater kom je op de piste niet tegen. Daarom moet de buitenlaag tegen een grotere hoeveelheid water kunnen. Een goed zeilpak + laarzen zijn daarom een goede investering. De grote gerenommeerde merken hebben hier prima optie’s voor. Maar bijvoorbeeld Decathlon heeft ook hele behoorlijke zeilpakken voor een redelijk budget. Wat adviezen om mee te nemen tijdens een winterzeiltocht:

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer