addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper Menu

De voorwaarden

Enkele gedragsregels

 • Kinderen onder de 12 jaar staan onder toezicht van hun ouders/ verzorgers.
 • Kinderen onder de 12 jaar dragen bovendeks een zwemvest, in principe gedurende de gehele reis.
 • Kinderen onder de 3 jaar worden gezien als één met de ouder/verzorger. Ze mogen gratis mee. We hebben helaas geen zwemvest voor deze kinderen.
 • De schipper kan de ouders opdragen bepaalde regels te handhaven; een bindend advies, zeg maar.
 • Ga beheerst met drank om. Voor de veiligheid van anderen en jezelf. Alcoholmisbruik wordt niet getolereerd.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren kan tot twee weken voor afvaart met een restitutie van 90%. Daarna is er geen restitutie voor annulering, tenzij door harde wind.

Harde wind

Als het KNMI een windwaarschuwing uitgeeft voor een district waarin wij op dat moment varen, kunt u ook annuleren. Dat geldt dus vanaf windkracht 6. Deze informatie vindt u op de website van het KNMI.  Teletekst: pagina 710.

Eilandhopper vaart in de districten Marken, IJsselmeer, Harlingen en Delfzijl. De windstatus in deze districten hebben dus weerslag op de voorwaarden.

 • Amsterdam – Texel of vv. = Marken, IJsselmeer, Harlingen;
 • Texel – Terschelling of vv. = Harlingen;
 • Vlieland – Terschelling of vv. = Harlingen;
 • Terschelling – Ameland of vv. = Harlingen, Delfzijl;
 • Ameland – Schiermonnikoog of vv. = Delfzijl

Windkracht 6 houdt ons nooit in de haven. Bij windkracht 7 of meer kunt u contact opnemen met de schipper om te horen of er gevaren wordt. Windkracht 6 is nog prima zeilweer en als de schipper uitvaart bij hardere wind, wat vooral gebeurt als de route voor de wind is, is dit ook goed te doen. Toch willen we dat u zelf ook kunt beslissen.

Mocht u het te hard vinden waaien om met ons mee te zeilen, dan kunt u vanaf windkracht 6 90 % van de waarde van uw kaartje terugkrijgen. Mochten wij vanwege harde wind niet uitvaren op het geplande tijdstip dan hebt u de keuze:

 • Of u reist met de reguliere veerboot naar uw volgende bestemming. U krijgt dan van ons 100 % terug
 • U wacht samen met ons tot de wind is afgenomen. Meestal zal dit al met het volgende hoogwater zijn, 12 uur later. In veel gevallen is dat alsnog de prettigste manier om naar het volgende eiland te reizen.

Als het ons door harde wind of een andere oorzaak niet lukt om naar jouw vertrekhaven te zeilen dan heb je recht op volledige teruggave.

NB: Bij VVV gekochte tickets zijn onderhavig aan de annuleringsvoorwaarden van de VVV en er kunnen transactiekosten/ reserveringskosten van de restitutie ingehouden worden. Rechtstreeks bij Eilandhopper geboekte reizen betalen we in dit geval volledig terug**. De kans dat we niet op tijd voor een overtocht present zijn is erg klein, daar we meestal een extra tij tussen twee overtochten hebben, waarin we de opgelopen achterstand op ons vaarschema weer in kunnen halen.

*Bij boekingen gedaan met creditcard houden we wel de transactiekosten in, omdat deze vrij hoog zijn. Excuses voor het ongemak, maar uw creditcardverstrekker verzekert u immers voor deze kosten.

Voor eventuele buitengewone zaken die hier niet aan bod komen, zijn de algemene voorwaarden zoals opgesteld door de BBZ (belangenvereniging beroepszeilvaart) toepasbaar, voorzover bovenstaand niet duidelijk anders aangeeft.

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer