addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Meerdaagse reizen

Om het je gemakkelijker te maken, hebben we reeds enkele meerdaagse reizen voor je samengesteld. Omdat Eilandhopper tussen de eilanden zeilt, is het soms noodzakelijk om met de “gewone” veerdienst van- of naar een eiland toe te varen. Doeksen onderhoud de veerdienst tussen Harlingen en Vlieland en Terschelling. En Wagenborg doet dat voor Ameland en Schiermonnikoog. Die overtochten kun je zelf regelen. Wel hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met dezelfde vaste wal haven op de heen- en terugreis.

Aan boord van de Stevenaak Minerva slaap je in comfortabele 2- en 4 persoonshutten, beddengoed is aanwezig maar neem wel zelf een handdoek mee. En natuurlijk je tandenborstel en zo.

De klipper Willem Jacob heeft één groot ruim waar stapelbedden in zijn gebouwd. Je slaapt dus gezellig met elkaar in 1 grote ruimte.

Op sommige meerdaagse reizen is het niet mogelijk en logisch om een fiets mee te nemen. Er wordt dan veel gezeild en dan is een fiets alleen maar onhandig. Overigens kun je op de eilanden heel gemakkelijk een fiets huren.

Eten

Een ontbijt is altijd inbegrepen. En valt de etenstijd tijdens een tocht dan is ook de lunch en/of diner inbegrepen. Soms blijf je een dag op het eiland. Dan verwachten wij dat je het eiland gaat verkennen en de lekkere restaurantjes opzoekt voor de lunch en diner.

Deze tocht is speciaal voor mensen die meer willen weten over landschaps fotografie, met name op het Wad. Harmen Piekema laat je zien en beleven hoe je de mooiste foto’s van het Wad kunt maken. Voor deze workshop is een eigen spiegelreflexcamera of een systeemcamera vereist.

Programma vrijdag 24 maart 2023:
Op zaterdag om 20.00 uur ontvangen wij je graag in Lauwersoog. Na een introductie van de bemanning en Harmen hijsen wij de zeilen voor een nachtelijke zeiltocht over het Wad. Rond 23:00 uur gooien we het anker uit. Harmen vertelt over de do’s en don’ts van landschapsfotografie. De zon is al onder gegaan maar misschien kunnen we een aantal mooie plaatjes schieten van de sterren. Natuurlijk mag je ook in het ruim van een drankje genieten. Of lekker slapen in het slaapgedeelte van het ruim.

Programma 25 maart 2023:
Om 06.32 uur komt de zon op. Ondertussen gaat het getij gewoon door en om ca. 06.00 uur kunnen we van boord om de nodige plaatjes te schieten. Intussen zet onze kookkunstenaar een lekker ontbijt klaar met warme broodjes en een gekookt eitje. Je kan daarna nog even het bed induiken of heerlijk aan dek ontspannen. Zodra er genoeg water onder de kiel is, zeilen we nog een stuk over ons mooie Wad. Misschien zien we de zeehonden of spotten we broedende Strandplevieren. Al zeilende is er veel te zien en te fotograferen. De lunch gebruiken we onderweg. Onze kok bereidt de heerlijkste gerechten. Op het Wad is het licht altijd heel speciaal. Het zeewater reflecteert het licht en door de beweging is het altijd weer anders. Juist als er donkere wolken aan de horizon verschijnen, komen de zonnestralen mooi tot uiting. Het is eigenlijk altijd mooi op het Wad. Om 17.00 uur wordt er weer een mooie droogval plek gezocht. En tijdens het wachten, kunnen we genieten van een heerlijk diner, vers bereid door de kok. Een uurtje later is het water zover teruggetrokken dat er weer over de bodem van de zee gelopen kan worden en alle apparatuur klaargezet voor de zonsondergang om 19.00 uur. Na ongeveer een uur moet iedereen weer aan boord zijn; de vloed komt altijd snel opzetten. En terwijl we wachten op het tij, kunnen alle foto’s nog even bekeken en besproken worden. Uiteindelijk komen we om ca. 22.30 uur weer in Lauwersoog aan.

Harmen Piekema zal tijdens de gehele reis beschikbaar zijn voor aanwijzingen en vragen.  Omdat er veel gefotografeerd wordt en waarschijnlijk weinig geslapen, wordt het aanbevolen om mueslirepen of iets dergelijks mee te nemen voor wat extra energie. Daarnaast zijn extra (warme) kleding, zoals sokken, broeken en laarzen geen overbodige luxe.

Kosten EUR 516,- p.p.

Hierbij is inbegrepen:
Adviezen van Harmen Piekema
Bemanning
Ontbijt, lunch en diner
Beddengoed

Een heerlijk lang weekend met de Minerva op pad, zeilend naar Vlieland en Terschelling, met genoeg tijd om de eilanden te verkennen.

Op donderdag 4 mei 2023 vertrekt de Minerva om 10.00 uur vanuit ’t Dokje in Harlingen op weg naar Vlieland waar ze om ca 15.30 uur aankomt. Onderweg wordt er geluncht, met vers bereidde gerechten, klaargemaakt door de scheepskok.  Vanaf de haven op Vlieland kun je fietsen huren om het eiland te verkennen. Het strand is vlakbij en in het dorp zijn vele restaurantjes waar je lekker kunt dineren en leuke kroegjes om even bij te komen. Slapen doe je natuurlijk in een hut aan boord. Beddengoed is aanwezig en de bedden zijn opgemaakt.

De volgende dag staat er een Droogvaltocht op het programma. Een bijzondere ervaring om over de bodem van de zee te lopen. Je kan zoeken naar schelpen en kokkels en wie weet vind je een parel in de oesters. Lunch en diner zijn inbegrepen. De verwachte aankomst op Terschelling is 20.30 uur.

De hele zaterdag kun je Terschelling verkennen. De Minerva ligt in de haven van West, vlakbij het centrum. Je kan naar het Hoge Duin of huur een fiets en ga naar de Molen van Formerum een overheerlijk ijsje halen. Er is veel te zien en te bezichtigen op Terschelling. Het eiland is veel langer dan breed met fantastische brede stranden. Er zijn 6 dorpen met leuke restaurantjes waar je lekker kunt eten. We verwachten je daarom niet aan boord voor de lunch en het diner.   Terwijl de boordgasten het eiland verkennen maakt de Minerva een rondvaart voor de eilandgasten maar om 20.30 uur ligt ze weer in de haven.

Zondag 7 mei, op deze laatste dag wordt er weer gezeild. Om 10.00 uur worden de trossen losgegooid en wordt de koers naar Harlingen uitgezet. Nog even genieten van de wind in de haren en de zon op het gezicht. De lunch wordt natuurlijk aan boord genuttigd en om ca 16.00 uur komt de Minerva in Harlingen aan.

Kosten: € 415,- pp          kinderen € 295,-pk

Boek hier

Een heerlijk weekje ertussen uit in de Meivakantie? Ga dan mee met de Willem Jacob, zeilend naar de verschillende Waddeneilanden vanaf Harlingen tot aan Lauwersoog.

Zondag 30 april, 17.00 uur worden de zeilen gehesen vanaf Harlingen. Op naar Terschelling waar de tocht in de nacht eindigt om ongeveer 22.00 uur. Het diner wordt tijdens het zeilen genuttigd, aan dek als je wilt of gewoon in het ruim. De volgende ochtend wordt er op tijd ontbeten want de volgende tocht is naar Vlieland om 09.30 uur. Het is een kleine oversteek en vlak voordat we aankomen, wordt er nog een lunch geserveerd. De hele middag kun je Vlieland bekijken. Bij de jachthaven zijn fietsen te huur maar je kunt ook zo het strand oplopen. Om 18.30 uur staat de terugtocht naar Terschelling gepland. Voor onderweg heeft de kok weer heerlijk gekookt zodat we moe maar voldaan om 21.00 uur aankomen op Terschelling.  De hele volgende dag kun je Terschelling gaan verkennen. De Willem Jacob maakt voor de eilandbezoekers rondvaartjes en ligt om 22.00 uur weer in de haven. Op het eiland zijn vele restaurantjes te vinden waar je heerlijk kunt eten. We verwachten je daarvoor niet aan boord. De volgende ochtend om 09.30 uur worden de trossen losgegooid voor een mooie drooggvaltocht op weg naar Ameland. Het tij dwingt ons om tussendoor een pauze te nemen. Het Oostelijk deel van de Waddenzee is erg ondiep. Van dichtbij kun ju nu bekijken wat er allemaal leeft en beweegt in en onder het zand van de zeebodem. Lunch en diner worden aan boord genuttigd want de verwachte aankomst is pas om 21.00 uur. De hele volgende dag, donderdag 4 mei, kun je Ameland bezoeken. Ook op Ameland maakt de Willem Jacob rondvaarttochtjes voor de gasten van het eiland. Maar om 20.00 uur staan we natuurlijk even stil bij alle slachtoffers van oorlog wereldwijd.
Zorg wel dat je om 21.00 uur aan boord bent want dan vertrekt de Willem Jacob voor een mooie droogval-overnachtingstocht naar Schiermonnikoog. Het is een mooie belevenis om ’s nachts op zee te verblijven. Met een beetje geluk is het helder weer en dan kun je de volle maan prachtig mooi zien opkomen. En als je in bed ligt, wordt je in slaap gewiegd door de golven.. Om 05.10 uur is het laagwater en 50 minuten later komt de zon op. Het is vroeg maar het zijn wel mooie foto momenten. Om circa 07.00 uur drijven we weer en wordt de reis hervat om ongeveer om 11.00 uur te arriveren op Schiermonnikoog. Dan kun je dit charmante, kleine eiland bewonderen. De lunch kun je gebruiken in één van de leuke restaurantjes die het eiland rijk is. Om 16.00 uur vertrekt de Willem Jacob voor de laatste overtocht naar Lauwersoog. De reis wordt afgesloten met een diner en eindigt om 18.00 uur in Lauwersoog.

Kosten: € 655,- pp
€ 477,- pk t/m 12 jaar
€ 120,- per fiets (beperkt)

Inbegrepen: beddengoed en ontbijt, genoemde lunchen en diners

Niet inbegrepen: fietshuur, lunch en diner op 2 en 4 mei en lunch op 5 mei.

Boek hier

Vanaf zaterdag 15 juli 2023 zeilt de Willem Jacob 6 weken lang een dienstregeling langs de verschillende Waddeneilanden. De Minerva doet dat vanaf 29 juli tot en met 25 augustus. De Willem Jacob vertrekt vanaf Lauwersoog en de Minerva vanaf Harlingen. Je kan een hele week mee. Elke week is weer anders omdat er op het getij gevaren wordt. De ene week wordt er wel naar Texel gevaren, een andere niet. De ene week blijft het schip op Terschelling  een dag liggen, de andere week op Ameland. Soms wordt er drooggevallen op een overtocht, maar niet altijd. Wat vast staat is dat je een geweldige week zult beleven: je doet veel ervaring op met zeilen, je staat dichter bij de natuur, je ontmoet andere gasten en leert ze snel kennen, je eet heerlijk aan boord en ontdekt wat er allemaal leeft en beweegt in het zand van de Wadden. Kortom, het is een avontuur voor jong en oud.

Kosten weekreis Willem Jacob € 665,- pp
kinderen t/m 12 jaar € 477,-

Kosten weekreis Minerva € 750,- pp
kinderen t/m 12 jaar € 540,- p.k.
Boek hier

Er zijn veel mogelijkheden om een keer mee te zeilen EN een Waddeneiland te bezoeken. Dit is één van die mogelijkheden:

Met Wagenborg boek je een overtocht naar Schiermonnikoog op donderdag 27 juli 2023. Dat kan ook met een eigen fiets, of je huurt er één op het eiland. Je kiest een tijd uit die bij jou past maar je kan al vanaf 06:30 uur van Lauwersoog naar Schiermonnikoog varen. Geniet van dit kleine, maar oh-zo charmante eiland; het strand, het gezellige dorpje Oosterburen, de vogelkijkhut bij de Westerplas, en nog veel meer. Na een diner in een leuk restaurant op het eiland fiets of neem je de bus weer naar de veerdam. Om ca. 21.30 uur ligt daar de Willem Jacob op je te wachten. Ze komt zeilend vanaf Ameland en de precieze tijd is niet te voorspellen. Met de Marine Traffic-app kun je het schip eventueel volgen of je belt de schipper. Je wordt hartelijk ontvangen door de crew met koffie en thee en je kunt je spullen bij je toegewezen bed kwijt. Als iedereen aan boord is, worden de trossen weer losgemaakt en varen we een stukje het Wad op, op zoek naar een mooie, rustige plek om het anker uit te gooien en te overnachten. De zon is ondergegaan en met helder weer kun je bijzonder veel sterren zien aangezien de maan in het 1ste kwartier staat en weinig licht geeft. Langzaam trekt het water zich steeds verder terug om rond middernacht weer op te komen zetten. Wordt het buiten te koud dan dan kun je in ons gezellig en warme ruim een drankje drinken, gezellig met de crew en andere gasten. Eenmaal op bed wordt je door de golven in slaap gewiegd. De volgende morgen gaat de Willem Jacob na het heerlijke ontbijt langs de veerdam om eventuele nieuwe gasten te begroeten die ook meegaan met de Lunch Cruise. Om 11.00 uur wordt er ingescheept en dan heerlijk gezeild, langs de zeehonden die liggen uit te rusten op de platen. Onderweg wordt een uitgebreide lunch geserveerd, die je eventueel aan dek kunt nuttigen.  Om 14.00 uur worden de rondvaartgasten weer terug op Schiermonnikoog gezet en een uurtje later zeilt de Willem Jacob naar Lauwersoog waar de tocht om ca 17.00 uur eindigt en daarmee ook deze mini vakantie.

Kosten € 131,- pp
€ 101,- pk t/m 12 jaar
€ 14,- per fiets
Inclusief: beddengoed, ontbijt, lunch (lunchCruise)
Niet inbegrepen; overtocht Lauwersoog-Schiermonnikoog, fietshuur

Boek hier

Nog een voorbeeld van Eilandhopper:

Op zaterdag 19 augustus zeil je met de Minerva van Harlingen naar Terschelling. Vertrek is om 11.00 uur maar eventueel kun je op vrijdagavond al aan boord komen en overnachten in één van de 2-of 4-persoons hutten. De zeilen worden gehesen voor een mooie overtocht. Het is geen rechte route die je naar Terschelling brengt, dus zal er veel met de zeilen gespeeld moeten worden om optimaal de wind te benutten. Lunchen doe je natuurlijk lekker aan boord. De kok maakt de heerlijkste dingen. Verwachtte aankomst op Terschelling is, afhankelijk van weer en wind, ongeveer 16.30 uur.  ’s Avonds maakt de Minerva om 19.00 uur nog een prachtige SunSetSail. Zie de zon achter de kim verdwijnen in een schouwspel met prachtige kleuren. Om 22.00 uur ligt de Minerva weer aan de kade en kan je het nachtleven van Terschelling in. Of blijf aan boord met de andere gasten, gezellig kletsend over de afgelopen dag. Je bed staat voor je klaar in je hut die je misschien deelt met andere gasten. De volgende ochtend is het ontbijt om 08.00 uur want de Minerva gaat om 09:30 uur vertrekken naar Ameland. Je kan dan Terschelling gaan verkennen. In het dorp zijn veel mogelijkheden om een fiets te huren. Fiets eens naar de Molen van Formerum of bezoek de Dodemanskisten…. Met de “gewone” veerdienst van Doeksen keer je dan terug naar Harlingen. Bestel van te voren een kaartje om zeker te zijn van een plaats.
Je kan je verblijf nog verlengen door een overnacht op de Willem Jacob te boeken die ’s middag vanaf Ameland is gekomen.
Kosten: € 198,- pp
€ 154,- pk t/m 12 jaar
€  21,- per fiets

Inbegrepen: Overtocht Harlingen-Terschelling met lunch
SunSetSail met diner
Overnachting met beddengoed en ontbijt

Niet inbegrepen: terugtocht Terschelling-Harlingen
huur van fiets

Boek hier

 

Binnenkort van Eilandhopper: Meerdaagse reizen

Lees nu meer