addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Meerdaagse reizen

Zeil een week met ons mee en ontdek de  waddeneilanden! Om het je gemakkelijker te maken, hebben we reeds enkele meerdaagse reizen voor je samengesteld. Er is tijd om de eilanden te bekijken en bij de meeste weekreizen vallen we ook een keer droog.

 

Inclusief:

Niet inbegrepen:

Eten

Een ontbijt is altijd inbegrepen. En valt de etenstijd tijdens een tocht dan is ook de lunch en/of diner inbegrepen. Soms blijf je een dag op het eiland. Dan verwachten wij dat je het eiland gaat verkennen en de lekkere restaurantjes opzoekt voor de lunch en diner.

Vanaf zaterdag 15 juli 2023 zeilt de Willem Jacob 6 weken lang een dienstregeling langs de verschillende Waddeneilanden. De Minerva doet dat vanaf 29 juli tot en met 25 augustus. De Willem Jacob vertrekt vanaf Lauwersoog en de Minerva vanaf Harlingen. Je kan een hele week mee.

Elke week is weer anders omdat er op het getij gevaren wordt. De ene week wordt er wel naar Texel gevaren, een andere niet. De ene week blijft het schip op Terschelling  een dag liggen, de andere week op Ameland. Soms wordt er drooggevallen op een overtocht, maar niet altijd. Wat vast staat is dat je een geweldige week zult beleven: je doet veel ervaring op met zeilen, je staat dichter bij de natuur, je ontmoet andere gasten en leert ze snel kennen, je eet heerlijk aan boord en ontdekt wat er allemaal leeft en beweegt in het zand van de Wadden. Kortom, het is een avontuur voor jong en oud.

Kosten weekreis Willem Jacob € 665,- pp
kinderen t/m 12 jaar € 477,-

Kosten weekreis Minerva € 750,- pp
kinderen t/m 12 jaar € 540,- p.k.
Boek hier

dienstregeling ak 2023 voordruk

Nog een voorbeeld van Eilandhopper:

Programma

19-08-2023 Vertrek Harlingen 11.00 u Aankomst Terschelling 16.30 u
19-08-2023 19.00 u tot 22.00 u SunSetSail Terschelling
20-08-2022 09.00 u van boord en terug naar Harlingen met Doeksen
Op zaterdag 19 augustus zeil je met de Minerva van Harlingen naar Terschelling.

Beschrijving:

Vertrek is om 11.00 uur maar eventueel kun je op vrijdagavond al aan boord komen en overnachten in één van de 2-of 4-persoons hutten. De zeilen worden gehesen voor een mooie overtocht. Het is geen rechte route die je naar Terschelling brengt, dus zal er veel met de zeilen gespeeld moeten worden om optimaal de wind te benutten. Lunchen doe je natuurlijk lekker aan boord. De kok maakt de heerlijkste dingen. Verwachtte aankomst op Terschelling is, afhankelijk van weer en wind, ongeveer 16.30 uur.  ’s Avonds maakt de Minerva om 19.00 uur nog een prachtige SunSetSail. Zie de zon achter de kim verdwijnen in een schouwspel met prachtige kleuren. Om 22.00 uur ligt de Minerva weer aan de kade en kan je het nachtleven van Terschelling in. Of blijf aan boord met de andere gasten, gezellig kletsend over de afgelopen dag. Je bed staat voor je klaar in je hut die je misschien deelt met andere gasten. De volgende ochtend is het ontbijt om 08.00 uur want de Minerva gaat om 09:30 uur vertrekken naar Ameland. Je kan dan Terschelling gaan verkennen. In het dorp zijn veel mogelijkheden om een fiets te huren. Fiets eens naar de Molen van Formerum of bezoek de Dodemanskisten…. Met de “gewone” veerdienst van Doeksen keer je dan terug naar Harlingen. Bestel van te voren een kaartje om zeker te zijn van een plaats.
Je kan je verblijf nog verlengen door een overnacht op de Willem Jacob te boeken die ’s middag vanaf Ameland is gekomen.
Kosten: € 198,- pp
€ 154,- pk t/m 12 jaar
€  21,- per fiets

Inbegrepen: Overtocht Harlingen-Terschelling met lunch
SunSetSail met diner
Overnachting met beddengoed en ontbijt

Niet inbegrepen: terugtocht Terschelling-Harlingen
huur van fiets

 

Zeil mee naar dit onbewoonde maar beroemde eiland. Ooit woonden op Rottum boeren, kloosterlingen en strandjutters. Nu fungeren de eilanden, die samen Rottum vormen, vooral als de thuisbasis voor zeehonden en vogels. Eilandhopper organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Waddenvereniging een reis naar Rottumeroog. Normaal verboden gebied maar de Willem Jacob mag een keer Rottum aandoen. Daarnaast wordt op zee overnacht, droog gevallen en interessante haventjes aan gedaan, mits bereikbaar met hoog water! Ga jij mee?

Nog maar enkele plekken beschikbaar!

In de herfstvakantie zeilt de Willem Jacob van Enkhuizen naar Harlingen. Deze tocht staat in het teken van het menselijke handelen op de natuur en de gevolgen daarvan. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee op deze educatieve en sportieve reis. Zeilend langs de vismigratie rivier, WaddenCenter, overnachten op de Waddenzee en getijdenhaventje De Cockdorp en Vlieland maakt deze tocht tot een heerlijke mengeling van vakantie, sportief bezig zijn en onderweg veel opsteken over de natuur. Wie durft?

€ 680,- pp inclusief beddengoed, heel goed eten en entree.

Minimaal 8, maximaal 15 deelnemers

Binnenkort van Eilandhopper: Ronde langs de Eierlandse Gronden

Lees nu meer