addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Meerdaagse reizen

Zeil een week met ons mee en ontdek de  waddeneilanden! Om het je gemakkelijker te maken, hebben we reeds enkele meerdaagse reizen voor je samengesteld. Er is tijd om de eilanden te bekijken en bij de meeste weekreizen vallen we ook een keer droog.

Inclusief:

Niet inbegrepen:

Eten

Een ontbijt is altijd inbegrepen. En valt de etenstijd tijdens een tocht dan is ook de lunch en/of diner inbegrepen. Soms blijf je een dag op het eiland. Dan verwachten wij dat je het eiland gaat verkennen en de lekkere restaurantjes opzoekt voor de lunch en diner.

Maandag 29 april vertrekt de Willem Jacob vanaf Enkhuizen naar Terschelling. Zeilen over het IJsselmeer, langs de windmolens, de vismigratierivier en dan door de sluizen bij Kornwerderzand de zee op. Onderweg wordt er drooggevallen en brengen we de nacht op het Wad door. Rond het middaguur komt de Willem Jacob aan op Terschelling. De volgende dag weer heerlijk zeilend naar Ameland en donderdagmiddag wordt wederom de nacht op zee doorgebracht EN drooggevallen. Vrijdag morgen komen we aan op Schiermonnikoog en ’s middags leggen we om 16.00 uur aan op Lauwersoog waar de tocht eindigt.

Deze Midweek kost € 530,-pp kinderen t/m 12 jaar € 390,-

Boek hier


Nog een voorbeeld van Eilandhopper:

Programma

Maandag
06-05-2024 Vertrek Harlingen met de “gewone” veerdienst Doeksen naar Vlieland
06-05-2024 18:30 uur aan boord Willem Jacob zeilend naar Terschelling 21.00 uur
Overnachting aan boord
dinsdag
07-05-2024 16.00 u vertrek Terschelling voor een droogval/overnachtingstocht naar Texel, de Cocksdorp 11.00 uur
woensdag
08-05-2024 20.00 u vertrek Texel voor een droogval/overnachtingstocht naar Harlingen
donderdag
09-05-2024 verwachte aankomsttijd 17.00 uur

Beschrijving:
Met de “gewone” veerdienst van Doeksen ga je maandag 6 mei naar Vlieland. Bestel van te voren een kaartje om zeker te zijn van een plaats. De Willem Jacob vertrekt om 18.30 uur naar Terschelling en komt daar om 21.00 uur aan. Aan boord kun je genieten van een heerlijk diner. ’s Avonds kun je het gezellige uitgaansleven op Terschelling bezoeken of je blijft lekker aan boord met een drankje. Overnachten doe je aan boord in ons gezellige, grote ruim, samen met maximaal 15 anderen. De volgende dag  kun je na het ontbijt het eiland verkennen. De zeilen worden pas om 16.00 uur gehesen voor een mooie overtocht naar Texel. We zeilen tot we niet meer kunnen en vallen droog. Nu kun je de donkerte van het Wad beleven. Met helder weer zie je veel meer sterren als je voor mogelijk hebt gehouden. Woensdag 8 mei komen we om 11.00 uur aan bij het getijdenhaventje De Cocksdorp op Texel. Dan kun je daar lekker rondneuzen. Tot 20.00 uur, want dan is het weer hoog water en vertrekt het schip voor nogmaals een  overnachtings/droogvaltocht, deze keer terug naar Harlingen. Daar komen we donderdag  9 mei om ca. 17.00 uur aan. Lunchen doe je natuurlijk lekker aan boord. De kok maakt de heerlijkste dingen.

Kosten: € 380,- pp
€ 310,- pk t/m 12 jaar
€ 60 ,- per fiets

Inbegrepen: Overtocht Vlieland-Terschelling met diner, overnachting en ontbijt
Overtocht Terschelling – Texel met diner, overnachting en ontbijt

Overtocht Texel – Harlingen met overnachting, ontbijt, lunch en afsluitend diner.

Niet inbegrepen: overtocht Doeksen Harlingen-Vlieland
eventueel huur van fiets

 

Een prachtige tocht over het IJsselmeer, door sluizen, droogvallen, overnachtingen op het Wad of in gezellige havens, heerlijk eten en heel veel zeilen over de prachtige Waddenzee. Elke dag is anders. Het vertrek is vanaf Enkhuizen op maandag 29 mei. Vandaar uit worden alle Nederlandse Waddeneilanden bezocht. Je kan op de eilanden naar het strand of huur een fiets en verken op die manier het eiland. Proef de cranberry jam, een Nobeltje of ga voor de Texelse schapenkaas;  de smakelijke producten van de eilanden. Uiteindelijk eindigen we in Harlingen.

Programma:

Kosten € 1.200,- pp
€ 800,- pk t/m 12 jaar
€ 150 ,- per fiets

Inbegrepen: alle genoemde overtochten, overnachtingen aan boord met ontbijt, 6 x lunch, 7 x diner

Niet inbegrepen; eventueel huur van fiets

 

Vanaf zaterdag 13 juli 2024 zeilt de Willem Jacob 6 weken lang een dienstregeling langs de verschillende Waddeneilanden. De Minerva doet dat vanaf 27 juli tot en met 23 augustus. De Willem Jacob vertrekt vanaf Lauwersoog en de Minerva vanaf Harlingen. Je kan een hele week mee.

Elke week is weer anders omdat er op het getij gevaren wordt. De ene week wordt er wel naar Texel gevaren, een andere niet. De ene week blijft het schip op Terschelling  een dag liggen, de andere week op Ameland. Soms wordt er drooggevallen op een overtocht, maar niet altijd. Wat vast staat is dat je een geweldige week zult beleven: je doet veel ervaring op met zeilen, je staat dichter bij de natuur, je ontmoet andere gasten en leert ze snel kennen, je eet heerlijk aan boord en ontdekt wat er allemaal leeft en beweegt in het zand van de Wadden. Kortom, het is een avontuur voor jong en oud.

Kosten weekreis Willem Jacob € 688,- pp
kinderen t/m 12 jaar € 500,-

Kosten weekreis Minerva € 788,- pp
kinderen t/m 12 jaar € 567,- p.k.
Boek hier

Zeil mee met deze prachtige Stevenaak, de mooiste in de chartervloot! De Stevenaak MinervaMinerva zeilt van 27 juli tot en met 17 augustus, elke zaterdag vanaf Harlingen. Bijna alle weken eerst naar Texel, Oudeschild. Een mooie lange zeiltocht over het breedste stukje Waddenzee. Met de zon op het gezicht, wind in de haren en het zout op de lippen proef je de Waddenzee. Op het eiland aangekomen kun je een fiets huren en het eiland verkennen. Slapen doe je natuurlijk aan boord in één van de 2- of 4-persoonshutten. Ontbijt en beddengoed is inbegrepen bij een overnachting aan boord. De volgende dag zeilt de Minerva naar Vlieland. Ook dat is een heerlijke, lange zeiltocht en dus komt het schip laat in de haven van Vlieland aan. Maar na een overnachting aan boord ben je de volgende dag helemaal fris om Vlieland te gaan verkennen. Dit charmante eiland heeft veel moois te bieden. Houd rekening met de laatste veerboot van Doeksen terug naar Harlingen en koop daarvoor van te voren een kaartje.

Kosten zijn € 300,- pp, kinderen t/m 12 jaar € 245,-

Inclusief: catering onderweg, koffie, thee, beddengoed en ontbijt
Exclusief: retour ticket Doeksen Vlieland -Harlingen en eventueel huur fiets

Weekend 27-7 t/m 29-7-2024   Boek hier
Weekend 3-8 t/m 5-8-2024     Boek hier
Weekend 17-8 t/m 19-8-2024   Boek hier

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer