addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Meerdaagse reizen

Om het je gemakkelijker te maken, hebben we reeds enkele meerdaagse reizen voor je samengesteld. Omdat Eilandhopper tussen de eilanden zeilt, is het soms noodzakelijk om met de “gewone” veerdienst van- of naar een eiland toe te varen. Doeksen onderhoud de veerdienst tussen Harlingen en Vlieland en Terschelling. En Wagenborg doet dat voor Ameland en Schiermonnikoog. Die overtochten kun je zelf regelen. Wel hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met dezelfde vaste wal haven op de heen- en terugreis.

Aan boord van de Stevenaak Minerva slaap je in comfortabele 2- en 4 persoonshutten, beddengoed is aanwezig maar neem wel zelf een handdoek mee. En natuurlijk je tandenborstel en zo.

De klipper Willem Jacob heeft één groot ruim waar stapelbedden in zijn gebouwd. Je slaapt dus gezellig met elkaar in 1 grote ruimte.

Op sommige meerdaagse reizen is het niet mogelijk en logisch om een fiets mee te nemen. Er wordt dan veel gezeild en dan is een fiets alleen maar onhandig. Overigens kun je op de eilanden heel gemakkelijk een fiets huren.

Eten

Een ontbijt is altijd inbegrepen. En valt de etenstijd tijdens een tocht dan is ook de lunch en/of diner inbegrepen. Soms blijf je een dag op het eiland. Dan verwachten wij dat je het eiland gaat verkennen en de lekkere restaurantjes opzoekt voor de lunch en diner.

Zondag 24 juli om 19.00 uur vertrekt de Minerva uit Harlingen en komt de volgende dag om 10.00 uur aan op Texel, Oude Schild. Het ontbijt is hierbij inbegrepen.  Je kunt de rest van de dag Texel gaan verkennen.  ’s Avonds om 17.30 uur wordt je weer aan boord verwacht.

De tocht gaat dan naar Terschelling en onderweg wordt er gedineerd. Wederom wordt er op het Wad overnacht. Dinsdag 26 juli wordt er om 12.00 uur afgemeerd op West-Terschelling.  Na een vroege lunch kun je het eiland verkennen. De Minerva zeilt voor de gasten van Terschelling ’s avonds een rondvaart (tot 22.00 uur) terwijl de boordgasten op het eiland zijn en daar kunnen genieten van het avondeten in één van de vele leuke restaurantjes die het eiland rijk is. De overnachting is in de haven van Terschelling, vanaf 22.00 uur.

Woensdag 27 juli wordt de reis voortgezet naar Ameland, verwachte aankomst is 14.30 uur. Ook op Ameland maakt de Minerva een SunSetSail van 19.00 uur tot 22.00 uur, daarna kunnen de weekgasten aan boord slapen. De volgende dag hijst de Minerva de zeilen voor een mooie droogvaltocht naar Terschelling. Je kunt dan over de bodem van de zee lopen! Hierbij zijn lunch en diner inbegrepen. Pas laat in de avond arriveert zij op Terschelling. Donderdag wordt er een retourtje Vlieland gezeild. De havens van Vlieland en Terschelling liggen niet heel ver uit elkaar en daardoor kan je ’s morgens heen en ’s avonds weer terug naar Terschelling zeilen. Ook nu zijn een vroege lunch en het diner onderweg inbegrepen. De hele zaterdag kun je gebruiken om Terschelling goed te bekijken, terwijl de Minerva een LunchCruise en een SunSetSail voor de eilandgangers maakt. Uiteindelijk wordt op zondag 31 juli de terugreis naar Harlingen gemaakt (lunch inbegrepen) waar de tocht om ongeveer 15.00 uur eindigt.

Kosten € 715,-pp

kinderen € 515,-pk

Boek hier

Vanaf vrijdag 8 juli tot en met zaterdag 20 augustus vertrekt de Willem Jacob elke week voor een rondreis langs de Nederlandse Waddeneilanden. Omdat het tij elke dag anders is, zijn er geen vaste tijden waarop het schip de havens aan doen. Daarvoor maakt Eilandhopper elk jaar een nieuwe  dienstregeling.
Elke week is anders, maar globaal is het programma van de Willem Jacob: Vertrek vrijdag avond of zaterdag ochtend van Lauwersoog naar Ameland. Zondags van Ameland naar Terschelling. De uitzondering op de regel: elke maandag wordt er een Retourtje Vlie gezeild. Van ’s morgens 09.30 uur- 12.00 uur aankomst op Vlieland, 18.30 uur tot 21.00 uur terug op Terschelling. Dinsdag verblijf op Terschelling of vertrek naar Ameland, woensdag naar Ameland of verblijf op Ameland. Donderdag van Ameland naar Schiermonnikoog en vrijdag weer terug naar Lauwersoog.
Op de Willem Jacob slaap je in een grote slaapzaal waar 16 bedjes klaar liggen met beddengoed. Er is altijd een ontbijt, soms een lunch en/of diner inbegrepen. De verwachting is dat de boordgasten het eiland gaan verkennen als we daar langere tijd blijven. Er zijn vele restaurantjes op de eilanden waar je prima kan lunchen en/of dineren. Vaak maakt het schip dan een rondvaart voor de eilandgasten en kunnen de boordgasten weer aan boord komen als het schip weer aan de kade ligt. Er is dus genoeg tijd om de eilanden te verkennen.

Kosten: € 625,- pp          kinderen € 455,-pk

Boek hier

Ga mee met de Minerva een heerlijk weekendje naar de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling; geniet van de natuur op en rond de eilanden.

Op vrijdag 29 juli vertrekt de Minerva vanaf Vlieland om 18.30 uur. Je koopt zelf een enkele reis van Harlingen naar Vlieland via Doeksen, de “normale” veerdienst. Dat kan al vanaf 09.05 uur. Dan kun je de hele dag Vlieland verkennen en om 18.30 uur op stappen op de Minerva. Die brengt je dan naar Terschelling. Zeilend in het avondlicht, met een drankje in de hand; romantisch onderweg. Je overnacht in één van de gezellige hutten op het schip. Beddengoed is aanwezig en het ontbijt de volgende dag is inbegrepen. De hele zaterdag heb je de tijd om Terschelling te ontdekken. Huur een fiets en bekijk het Noordzeestrand of zelf de Boschplaat. Je overnacht wederom op de Minerva in de haven va West-Terschelling. De volgende dag vertrekt het schip om 09.30 uur en maakt zij een heerlijke zeiltocht terug naar Harlingen waar de tocht eindigt om 15.00 uur.

Kosten € 199,-pp

kinderen € 155,- pk

Boek hier

Zeil een hele week mee langs 4 verschillende Waddeneilanden . Bezoek de mooie stranden en geniet van de zilte wind om je oren. Help mee de zeilen te hijsen of geniet lekker van het zonnetje op dek. Op deze tocht begin je in Harlingen op zondag 24 juli om 19.00 uur te zeilen met de Minerva voor een mooie overnachtingstocht richting Texel en stap je woensdag over naar de Willem Jacob die je uiteindelijk vrijdag  29 juli om 17.00 uur afzet in Lauwersoog.

Maandag, 25 juli heb je van 10.00 uur tot 17.30 uur de tijd om Texel te verkennen. Dan vertrekt de Minerva voor een mooie avondtocht naar Terschelling. Onderweg wordt er op zee overnacht in één van de gezellige hutten en de verwachte aankomt op Terschelling is dinsdag 26 juli om 12.00 uur. Je kunt de hele middag op Terschelling rondzwerven. Beklim het hoge duin en bekijk vandaaruit heel West Terschelling. Zie je Vlieland liggen?  De volgende dag wordt er vroeg vertrokken; 08.00 uur om met het tij naar Ameland te zeilen. Daar komen we om 14.30 uur aan. Hier wordt de overstap naar de Willem Jacob gemaakt, waar de overnachting in het grote slaapruim plaats vind. Maar natuurlijk eerst nog Ameland wat verkennen. De Willem Jacob zeilt de donderdag 29 juli om 09.00 uur van Ameland naar Schiermonnikoog waar we om ca. 15.00 uur aan komen. Er wordt aan de veerdam van Schiermonnikoog aangelegd. De schipper verteld hoe laat hij jullie weer ophaalt voor de overnachting aan boord, op zee. De volgende dag kun je nog even het eiland op van 10.00 uur tot 15.00 uur. Dan zeilt de Willem Jacob het laatste stukje van de reis naar Lauwersoog waar de tocht om 17.00 uur eindigt.

Kosten:  € 625,- pp
Kinderen € 455,-pk

Boek hier

Zeil mee, heerlijk relaxed de Waddenzee over en bezoek 3 Waddeneilanden met de mooiste stranden van Europa. Bouw je zandkastelen op het strand en je luchtkastelen aan boord. Lekker eten onderweg of op de eilanden en heerlijk in slaap gewiegd door de golven van de zee. Maandag 22 augustus zeilt de Minerva vanuit Harlingen naar Texel waar zij om ca 16.00 uur aankomt. Je hebt tot 14.00 uur de volgende dag om Texel te verkennen, dan zeilt de Minerva verder naar Terschelling. Verwachte aankomst om 21.00 uur, met zonsondergang. De hele volgende dag kun je Terschelling bezoeken. De Minerva zeilt enkele rondvaartjes voor de gasten van het eiland maar om 22.00 uur kun je weer aan boord komen.  Donderdag 25 augustus wordt er een “Retourtje Vlie” gezeild. Van 12.00 uur tot 18.30 uur kun je dan Vlieland verkennen. Dan zeilt de Minerva terug naar Terschelling voor de overnachting in de haven. De volgende dag worden de zeilen voor de laatste keer  op deze tocht gehesen voor de terugtocht naar Harlingen waar de Minerva om 15.00 uur aanlegt.

Kosten: € 495,- pp  € 395,- pk

Boek hier

Een bijzondere reis maakt de Minerva in augustus. Vanaf Harlingen, vrijdag 12 augustus, om 19.30 uur worden de zeilen gehesen voor een bijzondere, nachtelijke overtocht naar Vlieland. De maan is vol en het is de tijd van de Perseïden; vallende sterren. Bij het licht van de  volle maan zullen veel vallende sterren onzichtbaar zijn, maar het wordt een betoverende nacht, dat is wel zeker.

Zaterdag 13 augustus zeilt de Minerva ’s avonds nog naar Terschelling waar zij de hele zondag ook blijft liggen. Dat wil zeggen; ze maakt een LunchCruise en een SunSetSail voor de eilandgasten terwijl de bootgasten het eiland kunnen verkennen. De volgende dag neemt de Minerva het ochtend tij voor de overtocht naar Ameland waar zij ongeveer om 15.00 uur aankomt. De overnachting is in de Haven van Nes. Dinsdag, 16 augustus zeilt het schip door naar Schiermonnikoog. De nacht wordt doorgebracht op zee, vlakbij Schiermonnikoog omdat Eilandhopper ’s nachts niet aan de veerbootkade mag blijven liggen.

Op woensdag worden medegasten van Schiermonnikoog opgehaald en wordt koers gezet naar Ameland. De verwachte aankomst is 16.30 uur. Even later komt de Willem Jacob ook binnenlopen op Ameland. De volgende dag gaat de Minerva terug naar Terschelling en valt onderweg droog  en brengt de nacht door op zee. Op vrijdag 19 augustus brengt en haalt zij gasten op, om 09.00 uur en vervolgt een uurtje later haar weg richting Harlingen waar de tocht eindigt om ca. 15.00 uur.

Kosten € 715,- pp     kinderen € 515,- pk

Boek hier

Binnenkort van Eilandhopper: Meerdaagse reizen

Lees nu meer