addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Meerdaagse reizen

Om het u gemakkelijker te maken, hebben we reeds enkele meerdaagse reizen voor uw samengesteld. Omdat Eilandhopper tussen de eilanden zeilt, is het soms noodzakelijk om met de “gewone” veerdienst van- of naar een eiland toe te varen. Doeksen onderhoud de veerdienst tussen Harlingen en Vlieland en Terschelling. En Wagenborg doet dat voor Ameland en Schiermonnikoog. Die overtochten kun je zelf regelen. Wel hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met dezelfde vaste wal haven op de heen- en terugreis.

Tijdens deze reizen slaap je aan boord van de Minerva. Die heeft comfortabele 2- en 4 persoonshutten, beddengoed is aanwezig maar neem wel zelf een handdoek mee. En natuurlijk je tandenborstel en zo.

Op sommige meerdaagse reizen is het niet mogelijk en logisch om een fiets mee te nemen. Er wordt dan veel gezeild en dan is een fiets alleen maar onhandig. Overigens kun je op de eilanden heel gemakkelijk een fiets huren.

Eten

Een ontbijt is altijd inbegrepen. En valt de etenstijd tijdens een tocht dan is ook de lunch en/of diner inbegrepen. Soms blijf je een dag op het eiland. Dan verwachten wij dat je het eiland gaat verkennen en de lekkere restaurantjes opzoekt voor de lunch en diner.

Zaterdag 24 juli om 09.30 uur vertrekt de Willem Jacob uit Lauwersoog en komt om 18.00 uur aan op Ameland. Het diner is hierbij inbegrepen. Op Ameland ligt inmiddels ook de Minerva die van Terschelling is gekomen. Jullie stappen over voor de overnachting. ’s Avonds kun je op Ameland de gezellige kroegjes verkennen of je blijft lekker aan boord. De volgende dag zeilt de Minerva 0m 09.30 uur naar Schiermonnikoog waar zij om 15.00 uur afmeert. Onderweg geniet je van de lunch op de Minerva. Je kan de middag gebruiken om Schiermonnikoog te verkennen en het diner op het eiland gebruiken. Je kunt aansluitend een vakantie op Schiermonnikoog beleven of je gaat met de veerboot terug naar de vaste wal. Houd rekening mee dat de laatste boot terug naar Lauwersoog om 20.00 uur vertrekt. De retourticket kun je via Wagenborg regelen en zit niet bij de prijs inbegrepen.

Kosten € 185,-pp

kinderen € 138,-pk

Boek hier

Deze reis begint op Terschelling en je zult dus een enkeltje vanuit Harlingen bij Doeksen moeten bestellen. Je kunt de hele dag Terschelling verkennen want de Minerva verwacht je pas om 19.00 uur voor een prachtige SunSetSail over de Waddenzee. Om 22.00 uur ligt zij weer aan de steiger op Terschelling voor de overnachting. De volgende dag worden om 10.00 uur de zeilen gehesen voor een mooie zeiltocht naar Harlingen. Daar komt zij ongeveer om 15.30 uur aan. De lunch onderweg is inbegrepen.

Kosten: € 140,- pp

kinderen € 106,-pk

Boek hier

Zaterdag 7 augustus vertrekt de Minerva om 09.30 uur uit Harlingen voor een droogvaltocht richting Terschelling. Tijdens de tocht loopt de Minerva op een plaat vast en kunnen de gasten over de bodem van de zee lopen. Nu kun je van dichtbij bekijken wat er allemaal leeft en beweegt in en op het zand. Zodra de vloed gezorgd heeft voor genoeg water, zeilt de Minerva verder naar Terschelling waar zij ongeveer om 20.30 uur aankomt. Natuurlijk kun je genieten van de heerlijke lunch en diner onderweg aan boord. De gehele volgende dag kun je gebruiken om het eiland te verkennen want pas maandag wordt de overtocht naar Vlieland gemaakt. Weer vroeg op want je moet overstappen op de Willem Jacob en die vertrekt om 09.30 uur. Om 12.00 uur is de verwachtte aankomsttijd. (lunch inbegrepen) 16.50 Uur is de laatste terugtocht van Doeksen naar Harlingen maar tot zolang kun je Vlieland verkennen. Houd wel rekening mee dat je de terugreis op tijd boekt!

Kosten € 245,-pp

kinderen € 195,- pk

Boek hier

Op zaterdag, 14 augustus vertrekt de Minerva om 20.00 uur uit Harlingen voor een overnachtingstocht naar Texel. Midden op zee wordt de nacht doorgebracht. Hopelijk een wolkenloze nacht met veel vallende sterren. In deze periode komen de Perseïden voorbij en leveren een prachtig schouwspel op.

De volgende dag komen we om 10.00 uur aan in de haven van Oudeschild op Texel. Hier blijft de Minerva de hele dag liggen dus je hebt voldoende tijd om een fiets te huren en lekker het eiland te gaan verkennen. Maandag vertrekt Chris met haar schip om 11.00 uur naar Vlieland waar zij om ca. 18.00 uur aanlegt. De lunch en diner onderweg zijn inbegrepen. Hier brengen we de nacht door want het is te laat om met de veerdienst terug te gaan naar Harlingen. Dat kan dan de volgende dag op dinsdag de 17de natuurlijk nadat je Vlieland hebt bekeken.

Maar je kan ook mee naar Terschelling. De Minerva maakt de overtocht om 13.00 uur en komt 16.00 uur aan op Terschelling. Het bedje op de Minerva staat nog steeds voor je klaar zodat je de volgende dag met de veerboot terug naar Harlingen kunt.

Kosten: tot Vlieland € 220,- pp
Kinderen € 170,-pk

Kosten: Vlieland – Terschelling € 65,-pp
Kinderen € 60,-pk

Ben je al op Terschelling en ben je nieuwsgierig naar een ander Waddeneiland dan kun je ook een retourtje Ameland boeken. Op woensdag 18 augustus vertrekt de Minerva om 09.00 uur van Terschelling naar Ameland. Kom je met de veerboot naar Terschelling, dan wacht de Minerva tot je aan boord bent en vertrekt zij een kwartier later.

Onderweg wordt er drooggevallen en genieten we van de lunch. Er kan op de zeebodem gelopen worden, mosselen en kokkels gezocht voor het avondeten of gewoon lekker luieren in de zon. Na het diner komen we om ongeveer 19.00 uur aan op Ameland. Daar blijft de Minerva liggen tot vrijdag , 20 augustus. Je kunt de hele donderdag dus het eiland verkennen. Huur een fiets en ga maar eens kijken op Oerd; een prachtig natuurgebied. Vrijdagochtend vroeg (08.30 uur) vertrekt de Minerva weer terug naar Terschelling met wederom een droogvaltocht. Ook deze keer wordt er onderweg geluncht en gedineerd. Om ongeveer 21.00 uur komen we aan op Terschelling.

Kosten € 265,- pp
kinderen € 205,- pk