addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Meerdaagse reizen

Om het u gemakkelijker te maken, hebben we reeds enkele meerdaagse reizen voor uw samengesteld. Omdat Eilandhopper tussen de eilanden zeilt, is het soms noodzakelijk om met de “gewone” veerdienst van- of naar een eiland toe te varen. Doeksen onderhoud de veerdienst tussen Harlingen en Vlieland en Terschelling. En Wagenborg doet dat voor Ameland en Schiermonnikoog. Die overtochten kun je zelf regelen. Wel hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met dezelfde vaste wal haven op de heen- en terugreis.

Tijdens deze reizen slaap je aan boord van de Minerva. Die heeft comfortabele 2- en 4 persoonshutten, beddengoed is aanwezig maar neem wel zelf een handdoek mee. En natuurlijk je tandenborstel en zo.

De Willem Jacob heeft één groot ruim waar stapelbedden in zijn gebouwd. Je slaapt dus gezellig met elkaar in 1 grote ruimte.

Op sommige meerdaagse reizen is het niet mogelijk en logisch om een fiets mee te nemen. Er wordt dan veel gezeild en dan is een fiets alleen maar onhandig. Overigens kun je op de eilanden heel gemakkelijk een fiets huren.

Eten

Een ontbijt is altijd inbegrepen. En valt de etenstijd tijdens een tocht dan is ook de lunch en/of diner inbegrepen. Soms blijf je een dag op het eiland. Dan verwachten wij dat je het eiland gaat verkennen en de lekkere restaurantjes opzoekt voor de lunch en diner.

Vrijdag 15 april om 19.00 uur vertrekt de Willem Jacob uit Lauwersoog en komt de volgende dag om 12.00 uur aan op Ameland. Het ontbijt en een vroege lunch is hierbij inbegrepen.  De Willem Jacob zeilt voor de gasten van Ameland ’s middags en ’s avonds een rondvaart terwijl de boordgasten op het eiland zijn en daar kunnen genieten van het avondeten in één van de vele leuke restaurantjes die het eiland rijk is. De overnachting is in de haven van Ameland. De volgende dag vertrekken we richting Schiermonnikoog waar we om 15.00 uur aankomen. De lunch is aan boord, klaargemaakt door onze kookkunstenaar. Daarna kunnen de boordgasten op Schiermonnikoog ronddwalen, terwijl de Willem Jacob een SunSetSail zeilt voor de eilandgasten. ’s Avonds op tijd weer aan boord want dan wordt er opnieuw een nachtelijke droogvaltocht gemaakt. Misschien is het een heldere nacht; dan kunnen we de opkomst van de volle maan bewonderen. De tocht eindigt de volgende dag om 12.00 uur in Lauwersoog.

Kosten € 355,-pp

kinderen € 290,-pk

Boek hier

Deze reis begint dinsdag avond, 3 mei om 20.00 uur in Lauwersoog. Na het ontvangst zeilen we de nacht in en zoeken een mooi plekje om droog te vallen. Daar blijven we liggen tot we de volgende dag weer verder kunnen naar Ameland. Om ongeveer 14.00 uur komen we daar aan. De boordgasten kunnen  nu et eiland verkennen terwijl de Willem Jacob nog een SunSetSail tocht maakt voor de eilandgasten. Om 22.00 uur zijn we weer in de haven en kan je je bedje weer opzoeken, of nog even in het gezellige ruim, bij de kachel napraten over de dag. De volgende dag vertrekken we naar Terschelling, met hoog water over de wantijen en komen ongeveer 17.00 uur aan. We overnachten in de haven en de volgende dag zeilen we vroeg naar Vlieland waar jullie een middag kunnen doorbrengen. Om 18.30 uur zeilen we weer terug naar Terschelling waar we wederom de nacht doorbrengen. Zaterdag 7 mei hijsen we de zeilen voor de terugtocht naar Ameland. We komen weer netjes over de wantijen heen, zwaaien nog even naar de zeehondjes en zijn om 17.00 uur op Ameland. De boordgasten kunnen de leuke kroegjes van Ameland bezoeken terwijl de Willem Jacob nog een mooie SunSetSail zeilt voor de eilandgasten. Zondag vertrekken we om 12.00 uur weer terug naar Lauwersoog waar we naar verwachting om 18.00 uur aankomen.

Kosten: € 575,- pp

kinderen € 435,-pk

Boek hier

Zaterdag 7 augustus vertrekt de Minerva om 09.30 uur uit Harlingen voor een droogvaltocht richting Terschelling. Tijdens de tocht loopt de Minerva op een plaat vast en kunnen de gasten over de bodem van de zee lopen. Nu kun je van dichtbij bekijken wat er allemaal leeft en beweegt in en op het zand. Zodra de vloed gezorgd heeft voor genoeg water, zeilt de Minerva verder naar Terschelling waar zij ongeveer om 20.30 uur aankomt. Natuurlijk kun je genieten van de heerlijke lunch en diner onderweg aan boord. De gehele volgende dag kun je gebruiken om het eiland te verkennen want pas maandag wordt de overtocht naar Vlieland gemaakt. Weer vroeg op want je moet overstappen op de Willem Jacob en die vertrekt om 09.30 uur. Om 12.00 uur is de verwachtte aankomsttijd. (lunch inbegrepen) 16.50 Uur is de laatste terugtocht van Doeksen naar Harlingen maar tot zolang kun je Vlieland verkennen. Houd wel rekening mee dat je de terugreis op tijd boekt!

Kosten € 245,-pp

kinderen € 195,- pk

Boek hier

Op zaterdag, 14 augustus vertrekt de Minerva om 20.00 uur uit Harlingen voor een overnachtingstocht naar Texel. Midden op zee wordt de nacht doorgebracht. Hopelijk een wolkenloze nacht met veel vallende sterren. In deze periode komen de Perseïden voorbij en leveren een prachtig schouwspel op.

De volgende dag komen we om 10.00 uur aan in de haven van Oudeschild op Texel. Hier blijft de Minerva de hele dag liggen dus je hebt voldoende tijd om een fiets te huren en lekker het eiland te gaan verkennen. Maandag vertrekt Chris met haar schip om 11.00 uur naar Vlieland waar zij om ca. 18.00 uur aanlegt. De lunch en diner onderweg zijn inbegrepen. Hier brengen we de nacht door want het is te laat om met de veerdienst terug te gaan naar Harlingen. Dat kan dan de volgende dag op dinsdag de 17de natuurlijk nadat je Vlieland hebt bekeken.

Maar je kan ook mee naar Terschelling. De Minerva maakt de overtocht om 13.00 uur en komt 16.00 uur aan op Terschelling. Het bedje op de Minerva staat nog steeds voor je klaar zodat je de volgende dag met de veerboot terug naar Harlingen kunt.

Kosten: tot Vlieland € 220,- pp
Kinderen € 170,-pk

Kosten: Vlieland – Terschelling € 65,-pp
Kinderen € 60,-pk

Ben je al op Terschelling en ben je nieuwsgierig naar een ander Waddeneiland dan kun je ook een retourtje Ameland boeken. Op woensdag 18 augustus vertrekt de Minerva om 09.00 uur van Terschelling naar Ameland. Kom je met de veerboot naar Terschelling, dan wacht de Minerva tot je aan boord bent en vertrekt zij een kwartier later.

Onderweg wordt er drooggevallen en genieten we van de lunch. Er kan op de zeebodem gelopen worden, mosselen en kokkels gezocht voor het avondeten of gewoon lekker luieren in de zon. Na het diner komen we om ongeveer 19.00 uur aan op Ameland. Daar blijft de Minerva liggen tot vrijdag , 20 augustus. Je kunt de hele donderdag dus het eiland verkennen. Huur een fiets en ga maar eens kijken op Oerd; een prachtig natuurgebied. Vrijdagochtend vroeg (08.30 uur) vertrekt de Minerva weer terug naar Terschelling met wederom een droogvaltocht. Ook deze keer wordt er onderweg geluncht en gedineerd. Om ongeveer 21.00 uur komen we aan op Terschelling.

Kosten € 265,- pp
kinderen € 205,- pk

Binnenkort van Eilandhopper: Ster van Bethlehem Tocht

Lees nu meer