addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Vallende Sterrentocht

Mid augustus bereikt de meteorenzwerm Perseïden zijn maximum. Dat betekent dat er veel vallende sterren te zien zijn.

Om die goed te kunnen zien, is een donkere plek gewenst. En dat is kan midden op de Waddenzee. Een gids van de Waddenvereniging gaat mee en kan veel vertellen over de natuur op de Waddenzee. Zodra het donker genoeg is, vertelt een sterrendeskundige over de sterren aan de hemel.

De Willem Jacob vertrekt op 10 augustus om 20:00 uur voor de Vallende Sterren Tocht vanuit Schiermonnikoog. Na een zeiltocht over het Wad gaan we voor anker en gaat onze sterrenkundige je alles over de maan en het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden vertellen. De zon gaat onder en naarmate het donkerder wordt komen er steeds meer sterren tevoorschijn. Ver weg van de grote steden op het donkere wad kunnen jullie nu volop van dit bijzondere licht genieten. In de stilte van de nacht varen we weer terug naar de haven waar we rond middernacht zijn.

Dit doen we ook op 11 augustus vanaf Lauwersoog,  op 12 augustus vanaf Ameland en 14 augustus vanaf Terschelling.

Boek hier

 

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer