addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Ronde langs de Eierlandse Gronden

Heerlijk zeilen vanaf Enkhuizen, naar de Afsluitdijk en Waddencentrum, over de Waddenzee naar De Cockdorp op Texel en door naar Vlieland om te eindigen in Harlingen; wat een leuke herfstvakantie!

Deelname minimaal 8, maximaal 15 personen.

Helaas geannuleerd vanwege te weinig deelname.

Vertrek:
vanaf Enkhuizen
Maandag 16 oktober 2023 om 10.00 uur is het ontvangst aan boord met koffie, thee en Groninger koek. De schipper stelt de bemanning voor en meldt de gang van zaken aan boord.

Reis:
De gasten worden verwelkomt door de bemanning met koffie en thee. Na een uitleg worden de zeilen gehesen voor de tocht over het IJsselmeer, langs de windmolens en de vismigratierivier. Het Wadden Centrum wordt bezocht en daarna gaan we door de sluis de Waddenzee op. Hier wordt een mooie plek gezocht om droog te vallen en de nacht door te brengen.
Een hele belevenis om op zee in het donker te zijn. Met een wolkeloze hemel kun je de ontelbare sterren veel beter zien als op het land.

Zodra de vloed komt opzetten, wordt er koers gezet naar het getijdenhaventje van de Cockdorp op Texel dat alleen met hoog water te bereiken is. Dit is ontstaan doordat men de dijk heeft gelegd bij Eierland, een eiland tussen Texel en Vlieland en op die manier bij Texel heeft getrokken; de Eierlandse Polder. Hier komen vele, soms zeldzame vogels uitrusten voor ze verder trekken naar het zuiden of overwinteren. Vlakbij is ook de Texelse vuurtoren die voor publiek is te bezichtigen.

Met de volgende vloed gaan we verder naar Vlieland, langs en over de Eierlandse Gronden waar de zeehonden en vogels rusten. Vlieland is het kleinste, Nederlandse bewoonde eiland van de Waddenzee en een echt vakantie eiland. Mooie stranden en één, gezellig dorpje. Vroeger was er ook nog een West-Vlieland maar dat is door de zee verzwolgen.

Vrijdag, 20 oktober zeilen we naar Harlingen, langs Richel en Griend, de zandafzettingen tussen Terschelling en Vlieland. Ooit was ook Griend bewoond maar de die zee neemt en die geeft, heeft ook daar “huisgehouden”.

Uiteindelijk eindigt de reis in Harlingen op vrijdag 20 oktober om 17.00 uur.
KOSTEN ZIJN € 680,- pp  inclusief verzorging en beddengoed

 

 

 

Tijdens de hele reis is er een scheepskok aan boord die voor jullie zorgt. Ontbijt, lunch en elke dag een 3 gangen diner. Verder de nodige versnaperingen tussen door. We koken vers en gebruiken veel lokale en biologische producten. Als je het aangeeft bij de opmerkingen tijdens het boeken dan kunnen we rekening houden jou dieet. Koffie/thee, en water zijn inbegrepen. Bier/wijn en fris is aan boord verkrijgbaar.

Voor mensen die nog nooit met de Eilandhopper zijn geweest

Het is geen probleem als je nog nooit gezeild hebt, we nemen ervaren bemanning mee. We gaan ook s’nachts zeilen, en veiligheid vinden we heel belangrijk, dus volg de aanwijzingen van de bemanning op.

Waddenzee Wereld erfoedGids

Omdat dit een echte natuurreis is, gaat er ook een Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging mee. De gids geeft uitleg wat je kan zien, ruiken en voelen tijdens onze tocht over de Waddenzee.

Wat moet je mee nemenZonsondergang Willem Jacob

Handdoek, toiletspullen, warme kleding, goede regen/windjack, makkelijke schoenen, zonnebril en zonnebrandcreme!

Wij zorgen voor

Beddengoed, maaltijden onderweg en een ervaren gids van de Waddenvereniging.

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer