addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Paas weekend

Heerlijk een weekendje weg; over de woeste baren, overnachten op zee en op de eilanden Ameland en Schiermonnikoog ronddwalen. Dat kan met deze tocht.

Het begint meteen goed met een nachtelijke droogvaltocht naar Ameland. En nog een mooie bijkomstigheid; tijdens de zon opkomst liggen we nog vast dus perfect voor een mooie foto shoot! Alleen moet je er wel vroeg voor opstaan; om 06.45 uur komt de zon op maar dan heb je ook een heel bijzonder moment te pakken!

Na het ontbijt zeilen we door naar Ameland waar je ’s middags het eiland kan verkennen. Een vroege lunch kan aan boord worden genuttigd. De Willem Jacob zeilt voor de gasten van Ameland ’s middags en ’s avonds een rondvaart terwijl de boordgasten op het eiland zijn en daar kunnen genieten van het avondeten in één van de vele leuke restaurantjes die het eiland rijk is. De overnachting is in de haven van Ameland.

De volgende dag vertrekken we richting Schiermonnikoog waar we om 15.00 uur aankomen. De lunch is aan boord, klaargemaakt door onze kookkunstenaar. Daarna kunnen de boordgasten op Schiermonnikoog ronddwalen, terwijl de Willem Jacob een SunSetSail zeilt voor de eilandgasten.  ’s Avonds op tijd weer aan boord want dan wordt er opnieuw een nachtelijke droogvaltocht  gemaakt.

Misschien is het een heldere nacht; dan kunnen we de opkomst van de volle maan bewonderen. Het is een bijzonder gezicht om het betoverende licht van de  maan over het Wad te zien schijnen. De nacht komt tot leven met de vele waadvogels die vanuit het Zuiden nu terugkeren naar Noordelijke gronden. Weer opwarmen kan in het ruim bij de open haard met een borreltje of sapje.

Dan volgt nog een uniek fotomoment in de ochtend. Precies als de zon opkomt om 06.37 uur is het pal laag water. Het is vroeg opstaan maar dan beleef je een zeldzaam moment waar de fotografen onder ons dol op zijn.

Na het ontbijt zeilen we terug naar Lauwersoog waar de tocht eindigt.

Programma:

vrijdag    15-4-2022 vertrek Lauwersoog 19.00 uur; Nachtelijke droogvaltocht
zaterdag 16-4-2022 aankomst Ameland 12.00 uur; Overnachting haven Ameland
zondag   17-4-2022 vertrek Ameland    09.30 uur; 15.00 uur aankomst Schiermonnikoog
vertrek Schiermonnikoog 22.30 uur; Nachtelijke droogvaltocht
maandag 18-4-2022 aankomst Lauwersoog 12.00 uur

Kosten heel weekend: € 355,- kinderen tot en met 12 jaar € 290,-
Inbegrepen; beddengoed; zaterdag, zondag en maandag ontbijt en lunch. Geen diner.

BOEK HIER

 

 

 

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer