addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Oerol Express

Een lang weekend met zeilen en verblijf op Terschelling. Vanaf Harlingen brengt de Minerva je naar Terschelling en weer terug voor maar € 383,-!

Boek hier het hele weekend vanaf 14-06-2023

Wil je op een bijzondere manier naar Oerol reizen en zeker zijn van een slaapplek op Terschelling, dan kun je mee met de Minerva.

Vertrek

Woensdagochtend, 14 juni om 09.00 uur vertrekt de Minerva. De Minerva ligt in het Dokje in Harlingen, t.o. Haven station Harlingen. Na een introductie van de bemanning, worden de zeilen gehesen voor een mooie tocht over de Waddenzee. Onderweg zoeken we een plek om droog te vallen. Je kunt dan op de zee bodem lopen en van dichtbij bekijken wat er allemaal leeft en beweegt in en onder het zand. Als het water weer opkomt dan wordt er nog een heel stuk gezeild. In de buurt van Terschelling wordt het anker uitgegooid en de nacht op zee doorgebracht. De zon verdwijnt achter de horizon en de maan blijft steken op een heel klein sikkeltje. Daarmee wel zorgend voor een hemel vol met sterren. De volgende dag wordt er weer verder gezeild en de verwachte aankomst is 12.00 uur op Terschelling.

Verblijf

De haven van West Terschelling ligt waarschijnlijk vol met andere schepen. We kunnen niet reserveren, maar hopen op een mooie plek in de haven. Vanuit de haven loop je zo het groene strand op of het dorpje in. Hier is al gezellig, maar je kunt ook een fiets huren en het eiland verkennen. Ga eens een ijsje eten bij de Molen op Formerum… mjammie!

Daarnaast vaart de Minerva op vrijdag en zaterdag rondvaartjes voor de eilandgasten. Het schip ligt dan van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 22.00 uur niet in de haven. Houd daar wel rekening mee!

Terugreis

Zondagmorgen 18 juni, om 10:00 uur vertrekken we weer naar Harlingen, waar we ongeveer 16.00 uur zullen aankomen.

Kosten zijn voor het gehele weekend € 383,- p.p.

Tijdens de overtocht op woensdag van Harlingen naar Terschelling zijn lunch en diner inbegrepen. Donderdag wordt er natuurlijk aan boord ontbeten en is ook de lunch nog inbegrepen zodat iedereen klaar is om het eiland te gaan verkennen. Het diner is om die reden niet inbegrepen.

Vrijdag en zaterdag is er alleen ontbijt.

Op zondag is de lunch tijdens de overtocht natuurlijk wel weer inbegrepen.

Onze ervaring is dat het moeilijk is om een gezamenlijke maaltijd op het eiland te organiseren, eenmaal daar kom je van alles tegen en ben je al snel het gevoel van tijd kwijt. Overal op Terschelling kan je heerlijk ergens uit eten.

Daarnaast vaart de Minerva op vrijdag en zaterdag rondvaartjes voor de eilandgasten. Het schip ligt dan van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 22.00 uur niet in de haven. Houd daar wel rekening mee!

Voor mensen die nog nooit met de Eilandhopper zijn geweest

Het is geen probleem als je nog nooit gezeild hebt, we nemen ervaren bemanning mee. We gaan ook s’nachts zeilen, en veiligheid vinden we heel belangrijk, dus volg de aanwijzingen van de bemanning op.

Wat moet je mee nemen

Handdoek, toiletspullen, warme kleding, makkelijke schoenen, zonnebril en zonnebrandcreme!

Wij zorgen voor

Beddengoed, maaltijden onderweg, ontbijt, extra bemanning en hulp in de keuken

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer