addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

OvertochtenWeekreizen

Aan dek

De Minerva is een tweemast Stevenaak. Er is een ruim dek waardoor je gemakkelijk kan rondlopen en kan meehelpen met het zeilen. In het midden van het schip is er een comfortabele kuip, waar je heerlijk kan zitten. Op het achterdek vind u het stuurwiel. Hier hangen de zeekaarten en heb je een overzicht over het schip en de Waddenzee.

Dagverblijf MinervaDagverblijf

Vanaf de middenkuip stapt u het dagverblijf binnen. Lekkere loungebanken, comfortabele stoelen. Hier kan men relaxen. En natuurlijk genieten van alles wat de kok uit de kombuis tovert.

Hutten en sanitaire voorzieningen

In het voorschip treft u de hutten. Elke hut heeft 2 of 4 bedden, er is plek voor je tas en ook is er een wasbak. De Minerva heeft 3 twee-persoonshutten en 4 vier persoonshutten. Dekbed is aanwezig maar neem wel zelf een handdoek mee. Tussen het dagverblijf en de hutten zijn de sanitaire voorzieningen. Deze zijn vernieuwd in 2023, 2 toiletten en 2 douches.

Historie

Deze elegante dame liep in 1878 op één van de vele werven in Kinderdijk (aan de Lek) van stapel. Gebouwd als stevenaak; een “dragend” vrachtschip met uitstekende zeileigenschappen, met name bij tegenwind.

Naast de normale risico’s uit reguliere vrachtvaart wist zij, ondanks veranderende economische tijden, de sloophamer te ontlopen. Dit in tegenstelling tot vele van haar leeftijdgenoten. In 1994 is begonnen met een ingrijpende restauratie en twee jaar later is zij gestart aan haar tweede jeugd als zeilschip.

Meer informatie over het schip: minerva-zeilreizen.nl/

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer