addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Foto Experience met Harmen Piekema

Vanwege te weinig deelname is deze tocht in 2023 geannuleerd. In 2024 komt deze tocht echter weer in het programma!

Ooit nog eens een fotoworkshop willen doen op de Waddenzee? Gebruik maken van de mooie avondluchten op zee of een prachtige zonsopgang fotograferen op een drooggevallen plaat? Harmen Piekema laat je zien en beleven hoe je de mooiste foto’s van ons prachtige Wad kan maken.

Programma vrijdag 24 maart 2023:
Op zaterdag om 20.00 uur ontvangen wij je graag in Lauwersoog. Na een introductie van de bemanning en Harmen hijsen wij de zeilen voor een nachtelijke zeiltocht over het Wad.  Rond 23:00 uur gooien we het anker uit. Harmen vertelt over de do’s en don’ts van landschapsfotografie. De zon is al onder gegaan maar misschien kunnen we een aantal mooie plaatjes schieten van de sterren.  Natuurlijk mag je ook in het ruim van een drankje genieten. Of lekker slapen in het slaapgedeelte van het ruim.

Programma 25 maart 2023:

Om 06.32 uur komt de zon op. Ondertussen gaat het getij gewoon door en om ca. 06.00 uur kunnen we van boord om de nodige plaatjes te schieten. Intussen zet onze kookkunstenaar een lekker ontbijt klaar met warme broodjes en een gekookt eitje. Je kan daarna nog even het bed induiken of heerlijk aan dek ontspannen. Zodra er genoeg water onder de kiel is, zeilen we nog een stuk over ons mooie Wad. Misschien zien we de zeehonden of spotten we broedende Strandplevieren.  Al zeilende is er veel te zien en te fotograferen. De lunch gebruiken we onderweg. Onze kok bereidt de heerlijkste gerechten. Op het Wad is het licht altijd heel speciaal. Het zeewater reflecteert het licht en door de beweging is het altijd weer anders. Juist als er donkere wolken aan de horizon verschijnen, komen de zonnestralen mooi tot uiting. Het is eigenlijk altijd mooi op het Wad. Om 17.00 uur wordt er weer een mooie droogval plek gezocht. En tijdens het wachten, kunnen we genieten van een heerlijk diner, vers bereid door de kok. Een uurtje later is het water zover teruggetrokken dat er weer over de bodem van de zee gelopen kan worden en alle apparatuur klaargezet voor de zonsondergang om 19.00 uur. Na ongeveer een uur moet iedereen weer aan boord zijn; de vloed komt altijd snel opzetten. En terwijl we wachten op het tij, kunnen alle foto’s nog even bekeken en besproken worden. Uiteindelijk komen we om ca. 22.30 uur weer in Lauwersoog aan.

Harmen Piekema zal tijdens de gehele reis beschikbaar zijn voor aanwijzingen en vragen. Voor deze workshop is een eigen spiegelreflexcamera of een systeemcamera vereist. Omdat er veel gefotografeerd wordt en waarschijnlijk weinig geslapen, wordt het aanbevolen om mueslirepen of iets dergelijks mee te nemen voor wat extra energie. Daarnaast zijn extra (warme) kleding, zoals sokken, broeken en laarzen geen overbodige luxe.

Kosten EUR 516,- p.p.

Hierbij is inbegrepen:
Adviezen van Harmen Piekema
Bemanning
Ontbijt, lunch en diner
Beddengoed

BOEK HIER

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer