addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Foto Experience met Harmen Piekema

Ooit nog eens een fotoworkshop willen doen op de Waddenzee? Gebruik maken van de mooie avondluchten op zee of een prachtige zonsopgang fotograferen op een drooggevallen plaat? Harmen Piekema laat je zien en beleven hoe je de mooiste foto’s van ons prachtige Wad kan maken.
Programma:
Op zaterdag 27 juni, om 18.00 uur ontvangen wij je graag in Harlingen. Na een introductie van de bemanning en Harmen hijsen wij de zeilen voor een avondtocht over het Wad. Onderweg vertellen Harmen en zijn assistent over de beste manier om landschapsfoto’s te maken. Rond 21:00 uur gooien we het anker uit en laten we ons droogvallen. De zon gaat om 22:05 uur onder en we dan kunnen een aantal mooie plaatjes schieten.¬† Hopelijk kunnen we ook ’s nachts de sterren vastleggen op de gevoelige plaat. Het is een donkere nacht, zonder maan. Natuurlijk mag je ook in het ruim van een drankje genieten. Of lekker slapen in het slaapgedeelte van het ruim. Maar dan wel de wekker zetten want om 05.09 uur komt de zon op en daar moeten ook de nodige plaatjes van geschoten worden. Intussen zet onze gastvrouw een lekker ontbijt klaar met warme broodjes en een gekookt eitje. Zodra we los zijn, zeilen we nog een stuk over ons mooie Wad. Misschien zien we de zeehonden of spotten we broedende Strandplevieren. We mogen hierbij gebruik maken van de verrekijkers van Camera Shop Foto Sipkes: al 86 jaar een begrip in Groningen! Al zeilende is er veel te zien en te fotograferen. Uiteindelijk komen we om ca. 10.00 uur weer in Harlingen aan.

Harmen Piekema en zijn assistent zullen tijdens de gehele reis beschikbaar zijn voor aanwijzigingen en vragen. Voor deze workshop is een eigen spiegelreflexcamera of een systeemcamera vereist. Omdat er veel gefotografeerd wordt en waarschijnlijk weinig geslapen, wordt het aanbevolen om mueslirepen of iets dergelijks mee te nemen voor wat extra energie.

Tijdens de reis kunnen verrekijkers gebruikt worden die ter beschikking zijn gesteld door Camera Shop Foto Sipkes.

Kosten EUR 249,- p.p.

Hierbij is inbegrepen:

Adviezen van Harmen Piekema en assistent Remco Stunnenberg
Bemanning
Ontbijt
Beddengoed

 

Binnenkort van Eilandhopper: Droogvallen

Lees nu meer