addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Foto Experience met Harmen Piekema

Ooit nog eens een fotoworkshop willen doen op de Waddenzee? Gebruik maken van de mooie avondluchten op zee of een prachtige zonsopgang fotograferen op een drooggevallen plaat? Harmen Piekema laat je zien en beleven hoe je de mooiste foto’s van ons prachtige Wad kan maken.

Programma 9 juni 2021:
Op woensdag om 20.00 uur ontvangen wij je graag in Lauwersoog. Na een introductie van de bemanning en Harmen hijsen wij de zeilen voor een prachtige avondtocht over het Wad. We zien de zon in het water ondergaan. Onderweg vertelt Harmen over de beste manier om landschapsfoto’s te maken. Rond 23:00 uur gooien we het anker uit. Harmen vertelt over de do’s en don’ts van landschapfotografie. De zon gaat om 21:58 uur onder en we dan kunnen een aantal mooie plaatjes schieten. Hopelijk kunnen we ook ’s nachts de sterren vastleggen op de gevoelige plaat. Het is een donkere nacht, zonder maan. Natuurlijk mag je ook in het ruim van een drankje genieten. Of lekker slapen in het slaapgedeelte van het ruim.  Maar dan wel de wekker zetten want om 05.21 uur komt de zon op. Ondertussen gaat het getij gewoon door en om ca. 04.00 uur kunnen we van boord om de nodige plaatjes te schieten. Intussen zet onze gastvrouw een lekker ontbijt klaar met warme broodjes en een gekookt eitje. Je kan nog even het bed induiken of heerlijk aan dek ontspannen. Zodra er genoeg water onder de kiel is, zeilen we nog een stuk over ons mooie Wad. Misschien zien we de zeehonden of spotten we broedende Strandplevieren.  Al zeilende is er veel te zien en te fotograferen. Uiteindelijk komen we om ca. 12.00 uur weer in Lauwersoog aan.

Harmen Piekema zal tijdens de gehele reis beschikbaar zijn voor aanwijzingen en vragen. Voor deze workshop is een eigen spiegelreflexcamera of een systeemcamera vereist. Omdat er veel gefotografeerd wordt en waarschijnlijk weinig geslapen, wordt het aanbevolen om mueslirepen of iets dergelijks mee te nemen voor wat extra energie. Daarnaast zijn extra (warme) kleding, zoals sokken, broeken en laarzen geen overbodige luxe.

Kosten EUR 350,- p.p.

Hierbij is inbegrepen:
Adviezen van Harmen Piekema
Bemanning
Ontbijt
Beddengoed

BOEK HIER

Deze reis wordt door gezet naar 2022. Gaat NIET door in 2021.

 

Van 12 april tot en met 16 april zeilen we over het Wad en doen verschillende eilanden aan om ook daar de mooiste landschappen te schieten. We vertrekken vanaf Harlingen en komen om 10.00 uur aan boord. Hier leren we ons gezelschap en bemanning kennen. Na een introductie en de koffie/thee hijsen we de zeilen richting Ameland. Daar komen we in de middag aan. Onderweg is er van alles te spotten; zeehonden, vogels, een knappe schipper… We overnachten in de haven van Ameland en de volgende ochtend staan we vroeg op voor de mooie plaatjes in het blauwe licht. In de middag vertrekken we richting Terschelling en blijven de nacht op zee. We kunnen mooie zonsondergang foto’s maken maar ook de zonsopgang pakken. Zodra we goed los zijn, zetten we zeil naar Terschelling of Vlieland, wat de gasten maar het liefste willen.  We overnachten  in de haven en kunnen het eiland verkennen. De volgende avond zeilen we wederom naar een mooie plek om de nacht op zee door te brengen. Midden op zee is het donker en de sterren schijnen helderder dan op de vaste wal. Neem je matrasje en deken mee op dek om optimaal te genieten van die pracht. De volgende dag zeilen we rustig weer terug naar Harlingen waar de reis om 17.00 uur eindigt.

Voor deze workshop is een eigen spiegelreflexcamera of een systeemcamera vereist.

Kosten EUR 1.500,- p.p.

Hierbij is inbegrepen:

Adviezen van Harmen Piekema
Bemanning
Catering behalve drankjes
Beddengoed

  Boek hier

Binnenkort van Eilandhopper: Meerdaagse reizen

Lees nu meer