addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Ster van Bethlehem Tocht

Vrijdag 24 december

BOEK NU

De bijzondere sfeer rondom Kerst is ook op het wad te voelen. Deze tocht wordt gemaakt in het donker en hopelijk zien we veel sterren onderweg. De lucht in de winter is veel helderder dan in de zomer en dus schijnen de sterren nog feller. Een prachtige, maar koude tocht dus zorg dat je goed aangekleed meegaat! Een extra laag kleding is verstandig.

Op deze reis gaat een gids van de Waddenvereniging mee die veel kan vertellen over het belang van donker op het Wad. En Adrie Warmerhoven, directeur van het Planetarium in Franeker . Hij kan veel vertellen over de sterren en de Ster van Bethlehem in het bijzonder.

Vanuit Lauwersoog vertrekken heeft een groot voordeel: mochten de weersomstandigheden aanleiding daartoe geven, dan kunnen we besluiten om op het Lauwersmeer te zeilen. U wordt op tijd in kennis gesteld indien de opstapplaats verplaatst wordt naar Lauwersoog binnenzijde.

19.00 Welkom alle gasten met koffie/thee. De schipper vertelt over de historie van de Willem Jacob en enkele praktische zaken. De gids van de Waddenvereniging maakt duidelijk waarom de Waddenzee zo bijzonder is.

19.45 Vertrek uit de haven en het hijsen van de zeilen.

20.30 Adrie Warmerhoven vertelt aan dek over de Ster van Bethlehem en de gids van de Waddenvereniging vertelt benedendeks over het leven in de Waddenzee en waarom het donker zo belangrijk is.

21.30 groepen wisselen

23:00 Terug in Lauwersoog

Deze tocht wordt aangeboden tegen een speciaal tarief:

Kosten: € 55 per volwassene, kinderen t/m 12 jaar € 35,-pk.

Binnenkort van Eilandhopper: Meerdaagse reizen

Lees nu meer