addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Ster van Bethlehem Tocht

Zondag 24 december 2023 gaat helaas niet door

De bijzondere sfeer rondom Kerst is ook op het wad te voelen. Deze tocht wordt gemaakt in het donker en hopelijk zien we veel sterren onderweg. De lucht in de winter is veel helderder dan in de zomer en dus schijnen de sterren nog feller. Een prachtige, maar koude tocht dus zorg dat je goed aangekleed meegaat! Een extra laag kleding is verstandig.

Op deze reis gaat een gids van de Waddenvereniging mee die veel kan vertellen over het belang van donker op het Wad.

Vanuit Lauwersoog vertrekken heeft een groot voordeel: mochten de weersomstandigheden aanleiding daartoe geven, dan kunnen we besluiten om op het Lauwersmeer te zeilen. U wordt op tijd in kennis gesteld indien de opstapplaats verplaatst wordt naar Lauwersoog binnenzijde.

Het is mogelijk om van te voren een diner aan boord te boeken. Onze kok maakt een heerlijk diner klaar hetgeen om 18.00 uur wordt geserveerd. Mooi aansluitend op de zeiltocht.

17.30 uur Welkom diner-gasten met koffie/thee. De kok verteld wat er wordt geserveerd.

18.00 uur Diner

19.00 uur Welkom alle gasten met koffie/thee. De schipper vertelt over de historie van de Willem Jacob en enkele praktische zaken. De gids van de Waddenvereniging maakt duidelijk waarom de Waddenzee zo bijzonder is.

19.45 Vertrek uit de haven en het hijsen van de zeilen.

23:00 Terug in Lauwersoog

Kosten: € 60 per volwassene, kinderen t/m 12 jaar € 38,-pk.

Kosten diner: € 25,- pp

 

 

Binnenkort van Eilandhopper: Rottum Express nl

Lees nu meer