addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Ster van Bethlehem Tocht

Donderdag 24 december

BOEK NU

De bijzondere sfeer rondom Kerst is ook op het wad te voelen. De winter is net begonnen en de winterhemel toont zijn opvallende sterrenbeelden.

We vertrekken om 18.30 uur vanuit Lauwersoog voor een winterse zeiltocht in het teken van de ster van Bethlehem. Onderweg kun je mee helpen met het zeilen, helpen met het navigeren en van de Waddenzee genieten. Bedenk dat het koud kan zijn, ’s avonds en op zee. Een extra laag kleding is verstandig.

Onder het genot van een kopje gluhwein zeilen we weer terug naar Lauwersoog.

Het is mogelijk om deze reis te combineren met een diner vooraf. Onze kunstenaar kok maakt er weer een bijzonder, lekkere maaltijd van. Omdat we nog steeds voorzichtig zijn, is het aantal plaatsen beperkt. Neem contact op met onze organisator Titia om te boeken via info@willemjacob.nl of 050-211 1863

Vanuit Lauwersoog vertrekken heeft een groot voordeel: mochten de weersomstandigheden aanleiding daartoe geven, dan kunnen we besluiten om op het Lauwersmeer te zeilen. Dit deel van Nederland heeft het predicaat Dark Sky. Hier kun je de sterren nog meer zien schitteren door de volledige duisternis. U wordt op tijd in kennis gesteld indien de opstapplaats verplaatst wordt naar Lauwersoog binnenzijde.

18:30 Welkom aan boord
19:00 Vertrek uit de haven en het hijsen van de zeilen. Op het licht van de boeien vinden we onze weg door het donker. Met een beetje geluk zien we de sterren boven ons schitteren.

23:00 Terug in Lauwersoog

Kosten: € 55 per volwassenen, kinderen t/m 12 € 35. Diner € 19 p.p.

Binnenkort van Eilandhopper: Wadden Wintersport weken / weekenden

Lees nu meer