addamenitiesbikebreakfastcalendarcheckchevron-downcombined-tripdeletedinnerdropdowneuroeyefacebookflagharborindicator-dry-outindicator-overnight-stayindicator-tripinformation-circlekidlinkedlunchmoreovernight-staypassengersround-tripsubstracttriptwitter
Logo Eilandhopper  Menu

Magische Maantochten

In 2022 zeilen we met volle maan een aantal tochten over het Wad. In deze periode heb je ook vallende sterren en door de volle maan zie je alleen de allerheldersten; magische momenten!

Rond 12 augustus bereikt de meteorenzwerm Perseïden zijn maximum.  Dit jaar is op dat moment ook de maan op zijn volst. Hierdoor zul je bij helder weer alleen de helderste vallende sterren zien. En met het licht van de maan op het Wad maakt dat wel tot magisch momenten. En waar in Nederland kun je beter naar deze mooie lichtsporen aan de hemel kijken, dan vanaf het Wad?
Daarom biedt de Eilandhopper deze zomer weer bijzondere tochten rond deze tijd aan.

De Willem Jacob vertrekt op 11 augustus om 20:00 uur voor de Vallende Sterren Tocht vanuit Schiermonnikoog. Na een zeiltocht over het Wad gaan we voor anker en gaat onze sterrenkundige van het Planetarium; Adrie van Warmerhoven, je alles over de maan en het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden vertellen. De zon gaat onder, de maan komt op en naarmate het donkerder wordt komen er steeds meer sterren tevoorschijn. Ver weg van de grote steden op het donkere wad kunnen jullie nu volop van dit bijzondere licht genieten. Een gids van de Waddenvereniging verteld waarom het donker zo belangrijk is voor de Wadden en welke dieren hiervan profiteren. In de stilte van de nacht varen we weer terug naar de haven waar we rond middernacht zijn.

Dit doen we ook op 12 augustus vanaf Lauwersoog,  op 13 augustus vanaf Ameland en 14 augustus vanaf Terschelling.

Boek hier

Binnenkort van Eilandhopper: Meerdaagse reizen

Lees nu meer